Sekundicija vlč. Ljube Zadrića

  • Napisao/la  RP
Sekundicija vlč. Ljube Zadrića

Kao što je bilo i najavljeno, jučer, na Četrnaestu nedjelju kroz godinu, slavljena je Sveta misa sekundicija mladomisnika vlč. Ljube Zadrića na (novom) rimokatoličkom groblju u Perićima.

Prema riječima mladomisnika vlč. Ljube, nakana euharistijskog slavlja bila je za pokojne iz njegove obitelji, rodbine, susjeda ...

Tijekom Službe Riječi, tekstove nedjeljnih čitanja i tekst Molitve vjernika pročitale su mladomisnikovi susjedi i rođaci: Branko i Marinko Rumbočić te Dragan Zadrić. Odlomak Lukinog evanđelja navijestio je drugi prozorski mladomisnik vlč. Ivan Ivančević.

Nakon navještenog teksta evanđelja nazočnima se u prigodnoj i nadahnutoj propovijedi obratio mladomisnik Ljubo koji je iznio promišljanja vezana za plodove Kraljevstva Božjega. U završnom dijelu propovijedi poručio je i zaželio da ljudi jedni drugima donose istinu, da u tome budu ustrajni, te da jedni drugima daruju mir .

U vremenu prije blagoslova i otpusta vjernika, mladomisnik se još jedanput zahvalio svima onima koji su pomogli oko njegove svećeničke formacije i proslave Mlade Mise.

U euharistijskom slavlju pored članova, obitelji, rodbine, susjeda, prijatelja ... sudjelovala je i s. Zora Stojanović, mladomisnikova rodica.

U poslijepodnevnim satima u prozorskom župnom dvorištu pod šatorom upriličen je ručak za obitelj, rodbinu, susjede, prijatelje i poslužitelje.

Marinko Rumbočić

 

 

na vrh članka