Dan OŠ Marka Marulića ove godine u potpuno drukčijem ozračju

  • Napisao/la  RP
Dan OŠ Marka Marulića ove godine u potpuno drukčijem ozračju

Osnovna škola Marka Marulica Prozor, sutra će obilježiti Dan škole. Ove godine, to će biti potpuno drukčije, u odnosu na sve dosadašnje godine.

S jedne strane smo tužni, jer to nije proslava  uz smijeh učenika. Nije to proslava kada na pozornici ponosno stoje mali recitatori i krasnoslove najljepše stihove ikad napisane.

Nije to proslava kada male zvjezdice u ritmu glazbe plešu ponosno kao na svjetskoj pozornici i kada mali glumci nastoje zadiviti, nasmijati i oduševiti publiku .

Nije to proslava kada školski  dječji zbor „Djeca Rame“ punim dječjim srcima i glasom pjesmom slavi rođendan svoje škole i nije im ravan nitko na ovom svijetu.

Na žalost, ove godine proslava nije u takvom ozračju.

Ali smo i ponosni!

Ponosni smo na sve vas dragi učenici, roditelji i nastavnici što smo u ovakvim teškim uvjetima, uvjetima u kojima je ugroženo  zdravlje svih nas pronašli način da održimo naše zdravo  zajednišvo, našu vjeru u učenje i međusobno pomaganje .

Ponosni smo na učenike koji svakodnevno prate nastavu iz svojih domova i nastoje biti što bolji učenici oslanjajuci se na povjerenje između njih i učitelja i shvacajuci ozbiljnost i težinu vremena izvršavajuci sve zadane obveze.

Na nastavnike koji ulažu sva svoja znanja i sposobnosti, svoju snagu, kreativnost i snalažljivost da slikom i zvukom dosegnu do svakog učenika , da svaki dan uđu u svoju učionicu i budu učitelji.

Na roditelje koji svakodnevno pomažu i učenicima i nastavnicima vjerujuci u znanje i cijeneci važnost i vrijednost učenja i obrazovanja.

Proci ce i ovo, prevladat cemo ovo teško vrijeme i ponovno cemo na našoj pozornici za Dan škole ponosno gledati vrhunke glumce i plesače  i slušati najljepše stihove i pjesme.

Sretan dan škole svim učenicima i djelatnicima!

 

 

na vrh članka