Humanitarna akcija: Izgradnja kuće za braću Lovrić iz Prozora

  • Napisao/la  RP
Humanitarna akcija: Izgradnja kuće za braću Lovrić iz Prozora

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnim uredom Prozor i Crvenim križem općine Prozor-Rama, pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za braću Iliju i Juru Lovrić iz Prozora.

Naime, njih dvojica su prognanici iz mjesta Vratna Gora, a u Prozor su doselili u vihoru rata s ocem Vinkom. Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u Prozoru u jako lošim uvjetima. Poslije smrti oca Vinka, koji je bio teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt, u tzv. Zadrugu u kojemu su uvjeti stanovanja također izrazito loši. Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija. Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbila civilna zaštita te benevolentni pojedinci iz Prozora i okolice. Općina Prozor-Rama je prije nekoliko godina u naselju Krče ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija. Ona je međutim samo pokrivena bez da je na njoj išta dodatno urađeno i tako stoji već nekoliko godina. Kuća je mala, a predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Crveni križ općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći, a na poseban način vas, poštovane Ramljake, kako u općini Prozor-Rama tako i izvan nje, da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za braću Lovrić. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom. Molimo vas da nam stoga pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću koja nemaju nikoga od svojih bližnjih. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji.

Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od dolje navedenih bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite Pomoć za braću Lovrić. Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (www.caritas-sarajevo.ba)

Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju.

Bankovni računi za uplate iz Bosne i Hercegovine:

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije

Nikole Šopa 50 a

71210 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka Sarajevo: 1549995000095816

Unicredit Bank d.d. : 3383202200615438

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankovni račun za uplate iz inozemstva:

Naziv banke:                                      Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH

                                                            Obala Kulina bana 9 a

                                                            BiH – 71 000 Sarajevo

 

Primatelj:                                           Caritas Vrhbosanske nadbiskupije

                                                            Nikole Šopa 50 a

                                                            BiH – 71 210 Sarajevo

IBAN:                                                   BA39 154 999 500 009 58 16

SWIFT CODE:                                      UPBKBA22

 

Dr. sc. vlč. Mirko Šimić

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

na vrh članka