Foto: Vanjska proslava sv. Franje u Rumbocima

  • Napisao/la  RP
Foto: Vanjska proslava sv. Franje u Rumbocima

Svečanom Svetom misom u 11:00 sati, danas je u župi Rumboci upriličena vanjska proslava patrona ove župe sv. Franje Asiškoga. Misno slavlje predvodio je dr. fra Anđelko Domazet, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

U svojoj poticajnoj propovijedi, fra Anđelko se dotaknuo života Sv. Franje, njegove skromnosti, ali i odanosti Bogu i ljudima. Možemo istaći nekoliko kritičkih pitanja upućenih nama svima, a koja su jako bitna za naš život i naša razmišljanja.

Kakvi smo to mi ljudi danas? Zašto smo se otuđili jedni od drugih? Kako je tako maleni Franjo uspio okupiti tolike mase naroda oko sebe? Zašto smo toliko opsjednuti nacionalizmom i veličanjem nas samih? Zašto smo svoj život podredili materijalnome i skupljanju novca? Koji je smisao našega života na Zemlji? Na sva ova i slična pitanja fra Anđelko je pokušao puku približiti svojim odgovorima i razmišljanjima.

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je župni zbor župe Rumboci pod ravnanjem prof. Sonje Cvitanović.

Pod ovom svetom misom primljeni su novi članovi franjevačke mladeži (FRAMA), a aktualni članovi su obnovili svoje zavjete.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je druženje župljana sa njihovim gostima i prijateljima uz zakusku i ramsku šljivovicu.

Fotografije pogledajte ovdje

na vrh članka