Rezultati natječaja za 9. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2021.

  • Napisao/la 
Foto: Nagrađeni i pobjednici Festivala 2020. Foto: Nagrađeni i pobjednici Festivala 2020.

Udruga “Stihovi i Note” objavljuje službene rezultate natječaja za 9. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2021. koji će se održati 24. rujna u HNK Zadar.

Na javno raspisan natječaj pristiglo je ukupno 21 skladbi, a organizacijski odbor odabrao je 14 izvođača:

Sonja Agata Bišćan –“Poput lahora” – Zagreb (Strasbourg)

Antunova srca -  “Obrati me” – Voloder

Mario Plantek – “Satkan od tvojeg daha” – Hrašćine

VIS Izidor – “Dopusti mi” – Split

Filip Panza – “Za tobom” – Zagreb

Vedran Vegar –“ O kako je veliko milosrđe Božje” – Knin

Martina Gučanin –“ Blizinu tvoju osjećam” – Stuttgart

Sinjski slavuji – “Caminio” – Sinj

Trio SiŽeNe – “Zdravo Marijo” – Rijeka

Antonio Perutina – “Ne brini se” – Zagreb

Tuhtan – “Božić dolazi” – Rijeka

Juraj Repinac – “Nakon potopa” – Bizovac

Joško&Tereza&Ferda Perić – “Da budem tvoj”- Split

Veronika Tandara – “Sve činiš novo” – Vođinci

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.

Obzirom da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, a okolnosti za organizaciju kulturnih manifestacija nesigurne, organizacijski odbor odlučio je iz predostrožnosti smanjiti broj izvođača i osoba na pozornici, stoga izvođači neće nastupati uz pratnju festivalskog benda već svoje skladbe izvoditi uz instrumentalne matrice. Cilj je održati festival i nastaviti njegov kontinuitet i u ovim teškim vremenima. Podsjetimo se, prošle godine festival se uspješno održao jer su organizatori podredili cijelu manifestaciju prema preporukama HZJZ.

Odabrani izvođači dužni su do 7.mjeseca na e-mail udruge dostaviti studijske snimke (mastere) i matrice. Izvođači koji žele svoje skladbe izvoditi uz neki od instrumenata (klavir, gitara, violina, i slično) o tome će detaljno sve dogovoriti s organizatorima.

Revijalni gost festivala je kantautorica duhovne glazbe Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru. A tko će biti članovi stručnog ocjenjivačkog žirija ovogodišnjeg međunarodnog  9-tog festivala uskoro će biti objavljeno - izjavila je ravnateljica festivala Vesna Benić, koja ovim putem čestita izabranim autorima i ujedno zahvaljuje svima koji su ove godine prijavili svoje skladbe na natječaj, ali nisu odabrani.

Vesna Benić, ravnateljica festivala

na vrh članka