Foto: Održan 14. Festival "Djeca pjevaju Isusu"

  • Napisao/la  RP
Foto: Održan 14. Festival "Djeca pjevaju Isusu"

Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je najavljeno u programu, u župnoj crkvi slavljena je sveta Misa u 17 sati koju je predvodio župni vikar, vlč. Stipica Lešić.  Prije otpusta naroda upriličen je Obred blagoslova djece, a na izlazu iz crkve mališanima su podjeljeni slatkiši. Ovo euharistijsko slavlje animirao je župni Zbor mladih.

Poslije slavlja sv. Mise na trgu dr. Josipa Stadlera održan je četrnaesti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom “Djeca pjevaju Isusu”.

Program festivala započeo je iza Večernje sv. Mise pozdravnim govorom mladih voditeljica Martine i Marije

U natjecateljskom dijelu programa ovogodišnjeg festivala izvedeno je 19 glazbenih brojeva.

Nakon vijećanja ocjenjivačkog povjerenstva, nazočnima su se obratili članovi koji su proglasili i uručili prigodne nagrade, a nakon toga župnik Marko izrekao je riječi čestitke i zahvale te svim sudionicima uručio zahvalnice.

Prema glasovima članova povjerenstva koje su činili Ivana Franjić-Tubić, David Glibo i Ivan Vlajčić:

Prvo mjesto zauzela je Ana Markešić

Drugo mjesto zauzela je  Ivana Mišura

Treće mjesto podijelili su Ilija Bešker i Josipa Bošnjak Šudić

Ovaj događaj upriličen je u organizaciji župe Prozor, zahvaljujući dragom Bogu, djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje, župniku Marku, s. Marineli, kapelanu Stipici, ostalim članovima pastoralne ekipe, roditeljima ... odnosno svima onima koji su ga spremno i draga srca podržali.

na vrh članka