Predstavljamo: BIciklistički klub "Ventus"

  • Napisao/la  RP
Predstavljamo: BIciklistički klub "Ventus"

Suvremeni način života sa sobom je donio puno toga što je čovjeku olakšalo svakodnevni život. Nažalost, donio je i onu negativnu stranu, čije posljedice, manje ili više svi osjećamo.

Svima je potrebno vrijeme opuštanja i odmora od svakodnevice. Naći nešto što vas opušta, uz to boraviti u prirodi i na otvorenom, za mnoge ostaje samo želja.

Na puno mjesta možemo pročitati kako boravak u prirodi i neka fizička aktivnost pozitivno djeluju na čovjekov organizam. Uz planinarenje, stručnjaci često govore da je bavljenje biciklizmom jedan od najboljih načina kako nešto konkretno i pozitivno učiniti za svoje zdravlje.

Iako se prosječnom promatraču ćini da je biciklizam dosta lagan sport, posebno ako se njima bavi samo rekreativno. Osim što je fizički dosta zahtjevan, kao i većina drugih hobija, on je i dosta skup.

S ciljem okupljanja zainteresiranih za rekarativnu vožnju biciklom, i sudjeovanje na druženjima i pojedinom natecanjima, 2011. godine u Rami je osnovan biciklistički klub „Ventus“.

Ime koje je znakovito, ali i simbolično, Ventus u prijevodu s latinskog znači Vjetar.

Osjetiti vjetar u kosi, brzinu i slobodu pokreta, treba doživjeti u skoro istom trenutku, još uživati u ljepoti krajolika, bilo da vozite negdje na planini ili na asfaltnom putu, za mnoge bi bio opis zašto su se odlućili za biciklizam.

Dolskom provoljnijih vremenskih uvjeta, često možemo vidjeti naše bicikliste na terenu. Osim promocije zdravog načina života, njihove aktivnost nisu ostale nezapažene i izvan Rame. Rezultat rada i aktivnosti naših biciklista, u posljednje vrijeme je dosta vidljiv.

U razgovoru s Mladenom Papkom. predsjednikom BK „Ventus“ doznali smo kako je klub prilično aktivan kako u vožnji, tako i u promociji.  „Klub trenutačno ima tridesetak članova, od kojih je petnaest aktivno. Ramski tereni, kao da su stvarani za biciklizam, i naše najčešće vožnje su u Rami. Često vozimo od Prozora, preko Mluše, brane HE „Rama“ Orašca, Rumboka, Jaklića, Ripaca pa opet u Prozor.

Također, često biramo i planinske ture. Akttivno sudjelovanje na projektima promocije biciklizma, postavljanje signalizacije,  držača za bicikle u Prozoru, kao i gps snimanje brojnih ruta, samo je dio naših aktivnosti.“

„Ventus“ je jedan od primjera, kako se, uz malo truda i volje, može aktivno raditi na promociji Rame, ali i na promociji zdravog načina života. Ako želite učiniti nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, pridružite se našim biciklistima.

Možete ih kontaktirati preko mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili preko facebook stranice BK „Ventus“

Postanite dio BK "Ventus". Živite zdravo, uživajte u vožnji, druženju i krajolicima!

na vrh članka