Dobar tijek oporavka DelfineTadić

  • Napisao/la  RP
Dobar tijek oporavka DelfineTadić

Zadnjih godinu i pol dana, najtrofejnija ramska sportašica, Delfina Tadić, umjesto  borbi na tatamiju, vodi borbu s ozljedama. Tijekom nastupa na Europskom prvenstvu na Cipru, zadobila je ozljedu desnog križnog ligamenta.

Nakon operacije i višemjesečnog oporavka, početkom listopada prošle godine, Delfina je nastupila na vrlo jakom turniru "Croatia open“, na kojem se ozljeda ponovila. Po povratku u Mostar obavljeni su dijagnostički pregledi na kojima je potvrđeno da je ponovno došlo do puknuća križnog ligamenta, i jedino rješenje bila je nova operacija. Krajem listopada, operaciju je uradio je dr. Maki Grle

Nakon operacije, usliedio je prvi period oporavka, koji je uspješan. Nakon jučerašnjeg kontrolnog pregleda. dr. Grle je dao pozitivno mišljenje o njegovom dosadašnjem tijeku i preporuku da se može započeti s intenzivnijim vježbama.

U razgovoru nakon kontrolnog pregleda, za RPortal, Delfina je kazala:

“S obzirom na težinu ozljede i dvije operacije koje su za mnom, zadovoljna sam tijekom kojim oporavak ide, ali sve će potrajati još neko vrijeme. Cilj mi je poptuni oporavak, pa se zbog toga moram pridržavati liječničkih uputa. Ne želim žuriti s povratkom natjecanjima na turnirima. Glavni cilj mi je vratiti se intenzivnim treninzima i nastup na seniorskom europskom prvenstvu koje će se održati sljedeće godine. Do tada imam dovljno vremena i planiram ga što bolje iskoristiti.”

na vrh članka
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time