U retrovizoru: Sportski vikend

  • Napisao/la  RP
U retrovizoru: Sportski vikend

Revijalnom borbom protiv makedonskog reprezentativca i europskog prvaka za našeg državnog prvaka Ivana Križanca u subotu su u Sarajevu završene pripreme za EP u karateu u Turskoj od 4.-7. svibnja. Naš Karate klub EMPI u subotu je osvojio 8 medalja u Sarajevu.

U olimpijskoj dvorani Zetra, u organizaciji UKK Bosna, u subotu je održano 6. izdanje Međunarodnog turnira “Karate World Grand Prix Sarajevo, Anita Tadić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji U21-borbe, Josip Tadić u kategoriji kadeti-borbe i Anita Petričević u kategoriji djevojčice-borbe.

Monika Rajić Rajić je osvojila dvije srebrene medalje u borbama kadetkinje i juniorke, Amila Beganović srebro u kategoriji kadetkinje-kate i Ivan Petričević srebro u kategoriji dječaci-borbe. Naila Beganović je osvojila brončanu medalju u kategoriji djevojčice-borbe. Na turniru je sudjelovalo više od 1.400 natjecatelja iz 76 klubova u kategorijama djeca, kadeti, juniori i seniori. Veslači VK “Rama” u subotu, 22. travnja 2017. sudjelovali su na 3. kupu regate Dalmacija koja je održana u Dubrovniku. Na ovoj regati Ante Novaković u kategoriji kadeta osvojio je 3. mjesto. Valja naglasiti da je na regati sudjelovalo 11 klubova sa oko 600 veslača. Jučer su se u okviru 22. kola Druge lige FBiH - Jug sastale ekipe HNK Rama i NK Troglav Livno. U povremeno napetoj utakmici Rama je slavila rezultatom 3:2, a strijelci za Ramu su bili Ante Markešić (2) i Marko Zadrić (1).

U nogometnim susretima Omladinske lige HNK Rama i NK Sloga Uskoplje u subotu su postignuti sljedeći rezultati: Kadeti HNK "Rama" izgubili su sa 4:0 Juniori su svoje protivnike iz Uskoplja pobijedili sa 3:1. Jučer je u Sportskoj dvorani u Prozoru odigrano redovno kolo u Lige mladih SBK-a Naši košarkaši su ugostili KK Iskra i u dvije utakmice su upisali dvije uvjerljive pobjede.HKK Rama-KK Iskra 69-20 (pioniri) HKK Rama-KK Iskra 43-14 (predpioniri)Jučer su prijateljsku utakmicu odigrali i nasi najmlađi i iz Škole košarke u kojoj su bili su bolji od vršnjaka iz Bugojna i zasluženo slavili 23-1U petak je odigrano prvenstveno kolo u košarkaškoj ligi mladih HB. Naši predkadeti uvjerljivo su bili bolji od ekipe Tomislava. -HKK Rama-KK Tomislav 66-29 Jučer su naše košarkašice odigrale utakmicu državnog prvenstva mladih.

Na jučerašnjem gostovanju u Aleksandrovcu odigrale su odličnu utakmicu koja je na kraju završila u korist domaćeg sastava Orlovi 77:64 HŽKK Rama je nastupio na Uskrsnom turniru u Posušju .Pored nase ekipe nastupilo je još sedam ekipa. Naše košarkašice su poražene su u finalu od ekipe Tomislavgrada 37:28. Nakon sjajnog nastupa u Posušju naše košarkašice( uzrast 2005/2006. godište) zasluženo su osvojile srebrne medalje.

na vrh članka