Hercegovačka jezera – nova turistička destinacija

  • Napisao/la  RPortal
Hercegovačka jezera – nova turistička destinacija

U okviru projekta “Razvoj turizma na tri jezera” sufinanciranog iz  zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal promovirana je nova turistička destinacija – područje triju jezera: Ramskog jezera, Jablaničkog jezera  i jezera Tribistovo.

Projektom koordinira Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).

Kroz projekt je rađeno na analizi i valorizaciji lokalnih turističkih resursa te kreiranju modela integrirane turističke ponude područja triju jezera koje nudi raznovrsne outdoor aktivnosti, aktivnosti na vodi, uređene plaže, bogatu gastro ponudu, kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju, te brojne druge resurse.

Pružatelji usluga sa područja triju jezera su konstantno bili uključeni u provedbu projektnih aktivnosti s ciljem poboljšanja turističke ponude. Na jezerima su postavljeni info punktovi, čija je osnovna svrha pružanje informacija i promocija područja uz bogat promotivni materijal te pružanje podrške raznim outdoor aktivnostima. Kreirane su profesionalne fotografije, brošura koja predstavlja pojedinačna jezera i njihove najvažnije turističke resurse te brošura o flori i fauni ovog područja. U provedbi projekta ispred općine Prozor-Rama sudjelovala je Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama.

S ciljem bolje promocije područja koje obuhvaćaju tri jezera kreirana je web stranica
www.herzegovina-lakes.com s informacijama o turističkoj ponudi i potencijalu ovog područja. Web stranica uključuje detaljnu kartu projektnog područja, bazu podataka sa pretraživačem 132 lokalna turistička resursa (aktivnosti, smještaj, znamenitosti, tradicija, gastronomija, servisne informacije) te je prilagođena za prikaz na mobilnim uređajima, što pruža mogućnost veće promocije i vidljivosti. Također je kreirana Facebook stranica: Herzegovina Lakes i Instagram profil: Herzegovina Lakes.

Za više informacija i pregled videosadržaja, posjetite stranicu Agencije za lokalni razvoj

na vrh članka