Novi izgled OŠ Marka Marulića u Prozoru

Novi izgled OŠ Marka Marulića u Prozoru

Tijekom mjeseca  srpnja, započeli su radovi na postavljanja nove fasade na zgradu Osnovne škole Marka Marulića Prozor. Prateći trendove u gradnji, ali i energetskoj učinkovitosti,nakon dugo vremena, krenulo se u realizaciju ovoga orijektak za koji je Vlada HNŽ-a osigurala sredstva.

Ovaj, hvale vrijedan projekt povod je za kratak razgovor s ravnateljem Škole gospodinom Slavkom Bilićem.

Bilić je istaknuo kako će se novim izgledom škole ne samo promijeniti izgled središta grada nego će se, a što je puno važnije osigurati ugodniji boravak učenika u školi i pružiti bolji uvjeti za rad. Postavljanjem fasade riješit će se problem vlage koja se pojavljivala u pojedinim učionicama, a očekuje se i znatna ušteda energenata tijekom zimskih mjeseci.

U sklopu navedenog projekta, čija vrijednost iznosi 150.000,00 KM izvršit će se i termoizolacija krovišta školske zgrade i postaviti novi krov na školskoj dvorani.

Bilić je izrazio zahvalnost Vladi HNŽ, koja je prepoznala potrebe ove škole, te pozvao sve potencijalne ulagače da slijede ovaj put , da se nastavi s ulaganjem u ovu školu kako bi se stvarali  najbolji mogući uvjeti našoj djeci, Poticajno prostorno – materijalno okruženje preduvjet je kvalitetnog učenja i cjelovitog razvoja djece, zaključio je Bilić.

na vrh članka