Najava: Obilježavanje 25. obljetnice stradanja Hrvata na Uzdolu

  • Napisao/la  RPortal
Najava: Obilježavanje 25. obljetnice stradanja Hrvata na Uzdolu

Kao Udruga 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola osjećamo osobitu odgovornost za ispravno pamćenje žrtava 29 hrvatskih civila i 12 branitelja, pripadnika HVO-a, nad kojima su pripadnici tzv. Armije BiH izvršili masakr, na Uzdolu 14. rujna 1993. godine.

Kao i svake godine na blagdan Uzvišenja Svetog Križa i ove godine za župu sv. Ivana Krstitelja žalosni je dan spomena na krvavi događaj od prije 25. godine nad stanovnicima I braniteljima sela Uzdol. Krvavi događaj od 14. rujna 1993., nije samo zločin nad selom Uzdol I njegovim žiteljima, nego je stradanje branitelja Rame kao i svog Hrvatskog puka ove napaćene zemlje Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja započet će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Memorijalnom centru u 10:30 sati, a Sveto misno slavlje predvodit će Mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u BiH u 11:00 sati. Nakon sv. MIse, usijedit će molitva Opijelo, molitva za sve pobijene.

Vaš dolazak na ovaj događaj bio bi veliki znak pažnje i potpore u ovim teškim trenucima za hrvatski narod Uzdola, Rame i cijele BiH.

Udruga 3. bojna brigade Rama i branitelja Uzdola

na vrh članka