Foto: "Spomen na Pomen"

  • Napisao/la  RP
Foto: "Spomen na Pomen"

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana, danas je održan komemorativni skup „Spomen na Pomen“, tijekom kojega je otkrivena spomen-ploča za osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana.

Spomenuta udruga, 2014. godine, postavila je spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića, Martina Baćka.  Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na nekadašnjem bojištu. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata, pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja, kao lokaciji središnje komemoracije za sve stradale na ovoj bojišnici.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu, gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja, koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Polaganje vijenaca upriličeno je u 10:30 sati, nakon čega je svetu misu u 11 sati uz suslavlje fra Ivana Pervana predvodio gvardijan tomislavgradskog franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

na vrh članka