Foto: Jubilarno 20. hodočašće na grob fra Stjepana Barišića

Foto: Jubilarno 20. hodočašće na grob fra Stjepana Barišića

Danas je u župi svetoga Ivana Krstitelja Uzdol, u mjestu Donja Vast odnosno na lokalitetu Purićevina, gdje se nalazi grob svećenika-mučenika fra Stjepana Barišića, organizirano jubilarno - dvadeseto hodočašće.

Euharistijsko slavlje u 11 sati uz koncelebraciju  pet svećenika predvodio je i pod njim propovijedao fra Slavko Topić, gvradijan franjevačkog samostana na Bistriku u Sarajevu.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, obavijesti i zahvale izrekao je mjesni župnik Ivo Tomić.

Osim fra Slavka i mjesnog župnika Ive, u slavlju sv. Mise koncelebrirali su još i svećenici: fra Jure Perić, Josip Majić, Branko Jurić i Ljubo Zadrić. Po završetku euharistijskog slavlja fra Slavko Topić predmolio je molitvu Anđeo Gospodnji te Opijelo. Hodočasnici su prije i poslije zavjetne Mise, u molitvama obilazili grob fra Stjepana, a svi koji su željeli, mogli su pristupiti sakramentu Pomirenja.

U završnom dijelu sv. Mise, Josip Majić, župnik župe Solakova Kula, pozvao je nazočne na dva duhovna susreta i to: u subotu, 21. srpnja u Ivancima (susret duhovnih zvanja) te u nedjelju 22. srpnja na Solakovoj Kuli (vanjska proslava župnog patorna sv. Ilije).

Po završetku euharistijskog slavlja, kod s. Svjetlane Rezo, nazočni su mogli nabaviti knjižice duhovnog sadržaja.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić

 

na vrh članka