Foto: Proslava sv. Josipa Radnika na Lugu

Foto: Proslava sv. Josipa Radnika na Lugu

Danas, na spomendan svetoga Josipa Radnika, žitelji Luga i njima dragi gosti proslavili su patron filijalne crkve posvećene upravo sv. Josipu, zaštitniku rada i radnika.

Prije početka samoga euharistijskog slavlja vjernici su imali prigodu pristupit osobnoj Ispovijedi.

Uz koncelebraciju tri svećenika, euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i pod njim propovijedao Miodrag Brkan, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i doktorand kanonskog prava u Rimu.

Tijekom Službe riječi prigodno čitanje pročitala je mlada čitačica Ana Šakota, a psalam je otpjavao gostujući Zbor mladih.

Nakon što je fra Stjepan navijestio tekst Matejeva evanđelja nazočnima se obratio predvoditelj euharistijskog slavlja koji je između ostaloga izrekao promišljanja o: potrebi očuvanja prirode, odgoju za odgovorni rad, međusobnom poštivanju ... u završnom dijelu pozvao je nazočne da mole sv. Josipa Radnika da nas zagovorom svojim čuva, da čuva naše napore, nastojanja i naš rad ... da se nikada ne umorimo u izgradnji boljega, čovječnijega i božanskoga svijeta ovdje na zemlji.

Riječi Molitve vjernika izrekli su ministranti: Gabriel Rotim i Josip Vrljić.

Riječi zahvale, poticaja i čestitke izrekao je župnik Marko Tomić.

U koncelebraciji su pored predvoditelja i župnika sudjelovali još i kapelan Stjepan Didak te fra Stjepan Pavličević.

Misno slavlje u punoj filijalnoj crkvi, svojim sviranjem i pjevanjem uljepšali su članovi i članice Župnog zbora Mladih iz Prozora uz glazbenu pratnju Ane Topić.

Nakon Mise ispred filijalne crkve uslijedilo je druženje nazočnih, a proslava patrona nastavljena je i kod obiteljskoga stola u krugu obitelji i pozvanih gostiju.

U poslijepodnevnim satima na lokalnom stadionu upriličen je malonogometni turnir.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić

na vrh članka