Otvoren 20. Sajam gospodarstva u Mostaru

  • Napisao/la  RP
Otvoren 20. Sajam gospodarstva u Mostaru

Obraćanjem hrvatskoga premijera Andreja Plenkovića, otvoren je jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva koji se do 8. travnja održava u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru. Republika Hrvatska je ponovno zemlja partner Sajma, a izložbeni prostor Podravke, jedne od najvažnijih hrvatskih kompanija, posjetilili su premijer Plenković zajedno s nazočnim predstavnicima zamalja regije, diplomatskog kora, te u pratnji direktorice Sajma Dalfine Bošnjak.  

„Obilježavanje jubileja – 20. izdanja Mostarskoga sajma potvrda je značaja manifestacije. Nama iz Podravke je, od samog pokretanja, bilo strateški važno da budemo prisutni, ujedno dajući svoj doprinos bogatstvu ponude, atraktivnosti i zanimljivosti ovog međunarodno priznatog događaja. Izvanrednost Mostarskoga sajma je u činjenici da pruža priliku gospodarstvenicima - izlagačima, domaćim i inozemnim, da predstave svoje proizvode i kompanije, da se upoznaju, sklope poslove i razmijene iskustva. Podravkino predstavništvo u BiH je, po broju zaposlenih, među najbrojnijim predstavništvima a poslujemo u više od 20 zemalja. Bh. tržište, tradicionalno, smatramo jednim od najvažnijih, najvjernijih i najzahvalnijih tržišta te nam je i nastup na Sajmu stoga i značajniji“, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Podravka se i ove godine na svom izložbenom prostoru predstavila Vegeta kulinarskim kutkom, Lino kutkom za najmlađe, a poseban je fokus bio na promociji noviteta - Vegeta Maestro-mono začinima i novim Dolcela asortimanom muffina. Središnje mjesto na izložbenom prostoru zauzeo je neizostavni, najproslavljeniji Podravka brand – Vegeta. Ove godine i Podravka slavi jubilej – prvih dvadeset godina sjajne suradnje s Mostarskim sajmom gospodarstva. Vjerni potrošači - posjetitelji Sajma mogu pronaći Podravkin izložbeni prostor na Sajmu i kušati neku od delicija koje spravljaju vrijedni promotori kuhanja.

Svečanom otvaranju jubilarnog 20. Sajma su i ove godine, nazočila su brojni visoki uzvanici - državnici iz regije, a osim premijera Plenkovića, u delegaciji koja je obišla sajam bili su i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te predstavnici izaslanstava iz Mađarske, Makedonije, Bugarske, Slovenije i NR Kine. U izložbenom prostoru Podravke i  HGK KKŽ, delegacije su dočekali  domaćini Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke,  Darko Koren, župan  KKŽ i Mirko Habijanec, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar afirmiran je kao najveća i najznačajnija gospodarska manifestacija u širim razmjerima, i kao takav, je uvršten ubrojne sajamske godišnje kalendare poslovnih ljudi u Bosni i Hercegovini, u susjednim zemljama i cijeloj široj regiji, a postao je najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska. Tradicionalna svečana Podravkina večera u organizaciji Podravke i Koprivničko-križevačke županije i ove godine održat će se u hotelu „Mostar”.

Sponzorirani članak

na vrh članka