Najava: Obilježavanje 25. obljetnice stradanja na Stipića livadi

  • Napisao/la  RP
Najava: Obilježavanje 25. obljetnice stradanja na Stipića livadi

Obilježavanje 25. obljetnice stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila na Stipića livadi iznad Doljana, održat će se u subotu, 28. srpnja. U spomen na stradale služit će se sveta misa zadušnica.

Na Stipića livadi 28. srpnja 1993. počinjen je zločin nad 33 hrvatska vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici tzv. Armije BiH.

Svi preživjeli stanovnici sela, njih preko 200, uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni do 1. ožujka 1994. kada su razmijenjeni.

Program obilježavanja

Subota, 28. srpnja 2018. godine

- 09.30 sati okupljanje hodočasnika,

- 10.30 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća,

- 11.00 sati Sveta misa u čast poginulih.

Napomena

Polaganje cvijeća i paljenje svijeća odvijat će se prema prijavama sudionika. Molimo sve hodočasnike da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarala gužva, jer očekujemo veliki broj posjetitelja.

Za hodočasnike iz Mostara biti će osiguran prijevoz preko Jablanice za Risovac s polaskom iz Mostara u 8.00 sati s Trga hrvatskih velikana (Rondo).

Za sve dodatne informacije možete se javiti organizatoru na broj 063 311 304

Eko udruga „Runolist“ i HKD „Napredak“ Jablanica pozivaju sve zainteresirane da planinarenjem „Putovima naših poginulih“ odamo počast Hrvatima poginulim u općini Jablanica, na obljetnicu njihove pogibije. Polazak je organiziran u subotu, 28.07.2018. godine, s početkom u 7:00 sati, s lokacije Gornja Krkača u Doljanima, a dolazak na Stipića livadu planiran je u 10:30 sati.

Molimo sve sudionike ovog planinarenja da se prikladno obuku, ponesu vodu i sendvič te na vrijeme dođu na lokaciju polaska kako bismo zajedno mogli doći na Stipića livadu. Organizacijski odbor osigurao je dobro označenu stazu i osiguranje puta. Vrijeme planinarenja je tri sata laganog hoda s pauzama. 

Sve dodatne informacije i prijedloge možete poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel 063/345-079

 

na vrh članka