Požar u Donjoj Rami se širi, na terenu vatrogasci i mještani

Požar u Donjoj Rami se širi, na terenu vatrogasci i mještani

Na stanje oko brojnih požara koji su posljedica neodgovornosti pojedinaca, možemo samo upotrijebiti izreku koju je davno rekao veliki Albert Einstein „Ljudska glupost i svemir su beskonačni, za ovo zadnje, ipak nisam siguran“. Uz sve što se događa u zadnje vrijeme, bolesni umovi svojim ponašanjem samo pojačavaju ionako složene prilike.

I u normalnim prilikama, gašanje požara veliki je problem, posebno na nepristupačnim terenima. O trenutačnim prilikama ne trebamo niti govoriti. Uz sve obveze i poslove koje je donijela pandemija, ramski vatrogasci ne stignu intervenirati na svim lokacijama, gdje su priomani odradili „posao“.

Požar koji je aktivan u Donjoj Rami, na liniji Neraje, Ustirama, Kućani izvan je kontrole i širi se prema Klečkoj stini, Kućanima i Kleku. Prema informacijama, na terenu, uz vatrgasce nalazi se i pedesetak mještana Ustirame, koji su podijeljeni u nekoliko timova. Jedan tim trenutačno pokušava obuzdati vatra koja se približava Nerajima, a drugi, pokušava obuzdati vatru koja se širi prema Klekovnici.

Vrijeme je da se bilo kakvo paljenje, bez nazočnosti vatrogasaca počne strogo kažnjavati, financijiski ali i zatvorski.

na vrh članka