Foto: Na Mirogoju pokopan pukovnik Ante Pavlović

  • Napisao/la  RP
Foto: Na Mirogoju pokopan pukovnik Ante Pavlović

Danas je u Zagrebu, na gradskom groblju Mirogoj, u Aleji hrvatskih branitelja, sahranjen pukovnik Ante Pavlović bivši zapovjednik HVO brigade „Rama“. Ovaj izniman čovjek i domoljub sahranjen je uz visoke vojne počasti.

Na poseban način od Ante su se oprostili njegovi najmiliji, supruga, djeca, unučad, njegova braća i sestre. Veliki broj suboraca i prijatelja iz Rame nazočio je ovome tužnome skupu i po posljednji put pozdravili svoga zapovjednika.

Dirljivim riječima od pukovnika Pavlovića oprostili su se u ime Ramske zajednice Zagreb dr. Ivan Radić, brigadir Ilija Petrović u ime svih ramskih suboraca i prijatelja, te suborac i prijatelj brigadni general Živko Zrilić.

Obrede ukopa predvodio je ramski gvardijan fra Andrija Jozić.

Ante Pavlović, rođen je 19.11.1961. godine u Rumbocima. Kao mladić s obitelji je odselio u Zagreb.

Početkom agresije na Republiku Hrvatsku, Ante stupa u redove Hrvatske vojske i u redove Prvog Hrvatskog redarstvenika te je prošao brojna ratišta. Bio je također i zapovjednik 66 bojne Vojne policije "COBRE". Braneći Hrvatsku Kostajnicu, bio je zarobljen i odveden u logor na Manjaču gdje je u tri mjeseca pretrpio brojne torture. Nakon razmjene i oporavka, ponovno se vraća u aktivnu službu.

U najtežim vremenima za obranu Rame, dolazi kao dragovoljac i 11. kolovoza 1993. preuzima zapovijedanje brigadom “Rama”. Kao zapovjednik brigade, ranjen je u oslobodilačkoj operaciji “Tvigi 94”.

Preminuo je 29. veljače 2020. u Zagrebu. Počivao u miru!

na vrh članka