Započela nastava u ramskim školama

  • Napisao/la  RP
foto: tportal foto: tportal

U brojnim sredinama, jutros je započela nova školska godine. Nakon ljetne stanke, učenici se vraćaju svojim obvezama. Početak nove školske godine u osnovnim i srednjoj školi, donio je neke statističke podatke.

Iako je u nekim školama broj upisane djece veći nego prošle godine, vidljivo je da se trend smanjenja broja školske djece nastavlja. Također, službena brojka koja je napravljena tijekom upisa djece u mjesecu lipnju, danas, na početku nove školske godine nije točna, jer je u međuvremenu nekoliko obitelji odselilio, a djeca koja su bila upisana, nastavu će pohađati u nekim drugim sredinama

U prvi razred osnovnih škola, odnosno u šest škola kojima je općina Prozor-Rama osnivač, u školskoj 2019./2020. upisano je 97 učenika.

Ukupan broj učenika i učenica koji će pohađati Srednju školu u Prozoru, u školskoj 2019./2020. godini je 290 (2018.: 295 učenika).

Statistika upisa po školama

OŠ Marka Marulića Prozor

U prvi razred upisano je 49 učenika, u središnjoj školi 44 učenika, a u područni odjel Lug 5 učenika.

Ukupna brojka učenika u 2019.: 391 (2017.: 396, 2018.: 391)

OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

U prvi razred upisano je 20 učenika: 9 učenika u središnjoj školi u Ripcima, 10 u Rumbocima i 1 na Orašcu. U područnoj školi u Kovačevu Polju, i u ovoj školskoj godini nije upisan niti jedan učenik.

OŠ Ivana Mažuranića Gračac

U prvi razred upisano je 8 učenika, 5 učenika u središnjoj školi u Gračacu i 3 učenika u Ustirami

OŠ Veselka Tenžere Uzdol

Središnja škola 1 upisan učenik

JU OŠ ''Šćipe'' Šćipe

U prvi razred upisano je 9 učenika, u središnjoj školi u Šćipama 4 učenika u područnoj školi u Gračanici 3 učenika, Kovačevo Polje 1 učenik i Grevići 1 učenik.

OŠ Alija Isaković Prozor

U prvi razred upisano je 10 učenika

 

na vrh članka