Najava: Ivandanski svitnjaci i Drugi susret Uzdoljana

  • Napisao/la  RP
Najava: Ivandanski svitnjaci i Drugi susret Uzdoljana

Srce uvijek treperi pri spomenu rodnog kraja, ne stvarajmo iluziju, budimo dio stvarnosti, dopustimo da nas ponesu osjećaji, slobodno pustimo suzu, suza će osvježiti, a ne brisati sjećanja na događaje prošle.

Naša zadaća je očuvati naslijeđenu vjeru i slobodu za koju su mnogi žrtvovali vlastiti život.

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine Udruga 3. bojna brigade "Rama" i branitelja Uzdola slavi svoj Dan, te će tom prigodom upriličit otkrivanje Spomen-obilježja, susret obitelji i rodbine poginulih pripadnika HVO-a, Drugi susret iseljenih i sadašnjih župljana Župe Uzdol i paljenje Ivandanskog svitnjaka.

Spomenik koji smo izgradili bit će trajan spomen na 134 poginula hrvatska branitelja i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za nas i za čitav ramski kraj, a blagoslovit će ga nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Nažalost, veliki je broj pripadnika bojne i žitelja Župe Uzdol koji su daleko od svoje rodne grude čija su ognjišta porušena i zarasla, a porušena su zbog jednog od najvećih progona u prošlom stoljeću od tamo nekih koji su uzeli sebi za pravo da u ovoj našoj lijepoj zemlji mogu živjeti samo „oni“.

Srušili su nam kuće ali nam ne mogu srušiti naše obiteljske, rodbinske I prijateljske veze. Ne mogu srušiti naše zajedništvo. Ne mogu nam srušiti naše temelje, jer su naši temelji vjera, obitelj i domovina.

Pozivamo sve sadašnje i iseljene župljane Župe Uzdol, kao i sve prijatelje iz susjednih župa naše Rame i nama istočnih susjeda Kliško-Neretvanskog kraja da svojom nazočnošću ojačaju naše zajedništvo. Taj dan biti će obogaćen Vašom nazočnošću, vjerskim, kulturno – umjetničkim i sportskim programom. Svi detalji susreta biti će naknadno objavljeni.

Posjetite svoj rodni kraj i ponesite nove uspomene sa sobom! Upalite svijeće na grobovima najmilijih! Posjetite rodbinu i prijatelje! Prisjetite se običaja rodnog kraja! Ovo je prilika koju ste nestrpljivo čekali, iskoristite je!

na vrh članka