Novi termin 5. Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi“ Zadar 2017.

  • Napisao/la  RP
Novi termin 5. Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi“ Zadar  2017.

Udruga "Stihovi i Note" 10.11.2016 raspisala je javni Natječaj za prijavu skladbi za 5. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2017 s datumom održavanja 28. travanja 2017.

Međutim, u Vukovaru, taj se vikend održava Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) pa je stoga datum održavanja 5. Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2017. promijenjen te će se održati 21. travanja (petak) 2017. u HNK Zadar.

Sve ostalo navedeno u Natječaju ostaje isto!

Udruga "Stihovi i Note" zahvaljuje se na razumijevanju svim autorima i izvođačima!


Najtečaj je otvoren do 24. veljače 2017.  godine. Skladbe slati isključivo na email adresu udruge "Stihovi i Note“: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagrade za najbolji tekst ,glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike

UVJETI NATJEČAJA :

- Tekstovi skladbi moraju biti kršćanskog karaktera

- Novokomponirane skladbe, ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju

- Trajanje skladbi  do 3:50 min., najviše do 4:00 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

 -Tekst pjesme u Word formatu  

-Uredno potpisani autor teksta, autor glazbe, autor aranžmana

-Kratka  biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima(kontakt osoba, adresa, tel. mob. email)

-Ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski i produkcijski obrađena ali treba biti što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji) poslana u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps

- Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora. Autori jamče za originalnost skladbi. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe  povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

REZULTATI NATJEČAJA: biti će javno objavljeni putem medija 03. ožujka 2017. godine. Autori i izvođači koji su izabrani od strane Organizacijskog odbora festivala biti će osobno obaviješteni.

INFO – PRAVILNIK FESTIVALA:Izvođači sami mogu odabrati način nastupanja na festivalu: Vokalna live izvedba uz  instrumentalnu matricu  ili uz instrumente (klavir,gitara,violina,perkusije) o čemu moraju pravovremeno ,prilikom prijave, obavijestiti Organizatore kako bi im se omogućila potrebna tehnička oprema.Oni koji će nastupati uz instrumentalnu matricu – gotovu studijsku snimku trebaju dostaviti najkasnije do 08.travanj 2017.g.

-U pojedinom izvođačkom sastavu (zbog tehničke realizacije) istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!

- Generalna proba je od 13 do 17 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.

-Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasovanje publike i stručnog žirija.

-Tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.

- Slijedi proglašenje pobjednika,dodjele nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe

-Zajedničko druženje izvođača i Organizatora bit će po dogovoru prije početka ili nakon završetka festivala na organiziranom domjenku.

- Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi se Organizatori mogli pobrinuti za realizaciju smještaja.

-Troškove puta snose sami izvođači.

Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29 , na email udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili inbox facebook stranice udruga Stihovi i Note  https://www.facebook.com/stihovizdnote ili stranice Festival duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar. https://www.facebook.com/pages/Festival-duhovne-glazbe-Svjetlost-dolazi-Zadar/411266322365545?ref=bookmarks

Organizacijski odbor: Udruga „Stihovi i Note“

Izvršni ravnatelj festivala „Svjetlost dolazi“ Zadar 2017, Vesna Benić

na vrh članka