Dani kruha u OŠ fra Jeronima Vladića

  • Napisao/la  RP
Dani kruha u OŠ fra Jeronima Vladića

Danas su u OŠ fra Jeronima Vladića u Ripcima i u područnim školama Rumboci, Orašac i Kovačevo Polje svečano  obilježeni  Dani  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Dani kruha se obilježavaju svake godine tijekom mjeseca listopada.

Obilježavanje dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili darovani. Učenici i učitelji su pripremili prigodan program, a u hodniku škole bili su izloženi plodovi zemlje, svečanost su obogatili učenici izvođenjem recitacija i pjesama. Na kraju ovog programa učitelji i učenici su se počastili ukusno pripremljenim pecivima i kolačima.

Fotografije pogledajte Ovdje

Nikica Beljo

na vrh članka