5. Ramski dani kulture - Večer folklora

  • Napisao/la  RPortal
5. Ramski dani kulture - Večer folklora

U sklopu 5. Ramskih dana kulture, večeras je u Domu kulture u Prozoru održana "Večer folklora", na kojoj su se publici kao gosti, predstavili članovi KUD “Mokro” iz Širokog Brijega. Uz goste iz Širokog Brijega na Večeri folklora nastupili su i članovi domaćeg HKUD-a “Rama” koji su izveli pjesme i plesove Rame.

Nakon nastupa, goste iz Širokog Brijega, kao i članove HKUD-a “Rama”, publika je nagradila dugotrajnim pljeskom. Kroz nastupe i koreografije, članovi HKUD-a “Rama” predstavili su tradiciju i kulturno bogatstvo ramskih Hrvata. Bogatstvo koje su u posljednje vrijeme nekako potisnuli neki drugi, strani običaji i zvuci, koji u Rami nikada nisu imali korijena.

Večer folklora pokazala je djelić onoga što HKUD “Rama” radi i tim radom tradiciju otima od zaborava, a u tome radu posebno se ističe gospođa Glibo koja već dulji niz godina radi sa svim uzrastima, a posebno onim najmlađima. Kao i prethodnih večeri, tako je i ova pokazala da ovoj sredini nedostaje kulturnih događaja, ali i potrebu da se podrže oni koji svojim zalaganjem i radom daju doprinos da se tradicija otme zaboravu, ali i da pokaže mladima tko su, odakle su i kamo trebaju ići.

na vrh članka